Blog

Cursus of workshop glasfusing

Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten bij een temperatuur van ongeveer 800 º C. Het is zeer geschikt voor het maken van mooie en kunstzinnige voorwerpen, zoals schalen of sculpturen of gedenkmonumenten.

De cursus bestaat uit zes lessen van twee uur. We beginnen de cursus met een uitleg van het fusingproces. Daarna maken we enkele proefjes, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maken we een werkstuk van ± 30 cm². Verder gaan we zandstralen en glas graveren. Voor het zandstralen neemt u zelf een vaas mee.

De workshop bestaat uit één dagdeel van 3 tot 3,5 uur. In deze tijd maakt u een werkstuk van ± 30 cm². Omdat de objecten nog in de fusingoven moeten, kunt u de werkstukken niet direct meenemen. U kunt ze een week later komen ophalen. Tegen verzendkosten kunnen wij ze eventueel toesturen.

De kosten voor de cursus bedragen € 225,-. De kosten voor de workshop zijn € 55,00. De cursus en workshops worden gegeven in ons atelier Wiepocreatief aan de Balkerweg 47 in Witharen.

Meld u aan voor glasfusing door een e-mail te sturen met uw naam en adresgegevens o.v.v. glasfusing naar info@sjacks-ambachten.nl

Demonstratie of workshop korfvlechten op aanvraag.